25 Nisan 2010 Pazar

CAMERA EYE ESSENCE, 2. deo video selekcije, Beograd, Serbia

CAMERA EYE ESSENCE, 2. deo video selekcije

četvrtak, 15. april u 16:00 mala sala

Agnieszka Pokrywka (Poljska), "Koniec/The End"
"The End“ („Kraj“) je inspirisan delom „Klanica-Pet“ Kurt-a Vonnegut-a. Glavni lik knjige, zahvaljući svojim specijalnim sposobnostima, gleda dokumentarac o II svetskom ratu unazad. Citati koji opisuju šta je video posmatrajući ovaj TV program je scenario za video „The End“.

Henry Gwiazda (SAD), "On the roof"
Ovaj video govori o koreografiji u realnom vremenu, o svemu u pokretu i interakciji kako bi se stvorila lepota. Svaka mala, koreografska scena može biti viđena zasebno i kao takva ima drugačije značenje.

Paul O’Donoghue aka Ocusion (Irska), "Chasing Waves"
Metaforička potraga za mestom spokoja, oslobođeni od buke savremenog života. Posmatranje elektronske verzije zapljuskivanja stvorenog talasima kao na morskoj obali, stalno menjajući se, ali ipak uvek isti.

Jen-Kuang Chang (Tajvan/SAD), "Drishti III"
„Drishti III“ je termin koji opisuje vizije jednog iskustva tokom meditativnog stanja. Oboje, kompjuterski generisani i semplovani zvukovi inkorporirani su da bi se dobili raznoliki sonični pejzaži koji se poklapaju sa vividnim, ali delikatnim vizuelizacijama.

Russell Chartier u saradnji sa kompozitorom Paul Botelho (SAD), "Confined"
Ovim radom se preispituje smisao ograničenosti koju mnogi ljudi osećaju živeći u velikim gradovima uprkos tome što su okruženi ljudima. Rad je izveden metodom sinhroniciteta: Botelho i Chartier nisu znali šta za rad onog drugog, već su, u finalnom produktu, spojili dva individualna rada.

Sinasi Gunes (Turska), "Batumi"
Umetnik se bavi onim što ga okružuje koristeći video kao dokument stvarnosti, istovremeno predstavljajući svoju kulturu na veoma interesantan način.

Robert Ladislas Derr (SAD), "Intellectual Economy"
Ovim radom se pokazuje kako umetnik udara glavom o zid sve dok zid ne pukne. Drugim rečima, umetnički produkt uzima formu ilustracije konstrukcije i dekonstrukcije umetničkog procesa. Rušenje zida označava se da je sam umetnički akt skoro završen.







Hiç yorum yok: