10 Ağustos 2009 Pazartesi

BLUEBANANA Video Contest, Landau, Germany - BLUEBANANA “Su” Temalı Video Art Festivali, Almanya, 2009



"Batumi"-Şinasi Güneş


BLUEBANANA “Su” Temalı Video Art Festivali 2009
Bananapark Galeri ve Pro Art Topluluğu “ Su” temalı video art projesini hayata geçirdi. Küratörlüğünü Till Bollwage, Janna Riabowa’nın yaptığı festival 25 Temmuz tarihinde Bavaria şehri Landau’da Bananapark Galeri’de açıldı. En iyi 20 video Ağustos ve Eylül tarihlerinde de Landau’da kamusal alanda ve Bananapark Galeri’de gösterilecek.
Festivale Türkiye’den “Batumi” başlıklı video art çalışması ile sanatçı Şinasi Güneş festivalin 2.lik ödülünü kazandı. Ödül kazanan film, Batum şehrinde su havuzunda su ile oynayan çocuklarda ortaya çıkan haz duygusunun cinsel dürtüye dönüşmesi üzerine kurulu. Olağan görünen bir oyun suyun itkisi ile sıra dışı bir hale gelir. Suyun şiddeti haz duygusunu harekete geçirir. Geriye çocukların çığlıkları ve kahkahaları kalır...

1. Ödül: Karina Smigla-Bobinski / Germany "ROUTEN"
2. Ödül: Şinasi Güneş / Turkey "BATUMI"
Özel Ödül: Renqian / China "WATER COLLECTION

Pro Art topluluğunun su teması ile ilgili yayınladığı bölüm aşağıda; “Su” her zaman yeryüzü için en önemli madde olmuştur. 400 milyon yıl önce ilk yaşan formları olarak yeryüzü ve su ortaya çıkmıştır. “Su” insanoğlu içinde en önemli kaynağı oluşturmakta ve yaşan gücünü sembolize etmektedir. Yağmurlar hayvanların ve bitkilerin canlı kalması bakımında da olmazsa olmazdır. Bugün içme sularına karışan atık sular ve çevre kirliliği insanlığın doğal gereksinimi olan “su”yun kirlenmesine ve insan vücuduna sağlık yerine hastalık getirmesine neden olmaktadır. “Su” aynı zamanda insan hayatında farklı şekillerde de kullanılmaktadır. Örneğin “su” kaynaklarının bol olduğu yerlerde su enerjisinden yararlanılmakta ve gıda üretiminde verimliliği artıran bir unsur olarak kullanılmaktadır.
Suyun her canlı için önemi bir yana bu verilerle bir takım ön görülerde bulunmakta mümkün olmaktadır. 2025 te insanlığın üçte ikisi içme suyu bulmakta sıkıntı yaşayacak ve bu durumdan en çok fakir ülkeler etkilenecektir. Geleceğin savaşları “su” ihtiyaçları” doğrultusunda şekillenecek ve geleceğin savaşlarını “su” savaşları oluşturacaktır.
jriabowa@bollwage.de
http://www.bluebanana-contest.com/Die_Gewinner.html
Till Bollwage, Tatjana de Luxe
Osterhofener Str. 129 D-94405 Landau, Bavaria/Germany

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.