27 Kasım 2008 Perşembe

18. Independent Arts Festival, Tielrode, Belgium / 18. Independent Arts Festivali, Tielrode, Belçika, 2006

18. "Independent Arts"-Festivali
18. "Independent Arts"-Festivaline Türkiye’den güncel sanatçılar Şinasi Güneş ve Nilde Şafak “Sanat Marketi” isimli performans videosu ile katılıyorlar.18. "Independent Arts", "Hotel Volzet" tarafından organize edilen Sztuka Fabryka’nın kuratorlüğünü yaptığı festival, 21-22-23 Nisan 2006 tarihlerinde Belçika’nın Sint-Niklaas şehrinde açılıyor.28-29-30 Nisan 2006 tarihlerinde ise festival, Hollanda ‘nın Eindhoven şehrindeki geçici sanat merkezine taşınıyor.
Bu performans videosu ile Şinasi Güneş ve Nilde Şafak sanat izleyicisi, sanat eseri, sanat üreticisi ve araçları arasındaki ilişkileri bir nevi sorgulayarak güzel sanatlar ortamını kritize ediyorlar, İlk kez 1988 yılında başlayan "Independent Arts"-Festivali gelişerek her türlü yaratıcılık formu için uluslararası bir etkinlik halini almıştır.Festivalin amacı hem dünya çapında iletişim ağı tarafından oluşturulan bağımsız yaratıcılığın gözden geçirilmesini, hem de edinilen tecrübelerin değişimini sağlamaktır. Festival başlıca Video Art, Performans Sanatı, Mail art, Cadde sanatı ve küçük baskılar gibi bir çok alanda artistik aktiviteler yapmaya odaklanmıştır. Bu bağlamda "Independent Arts"-Festivali video, performans ve güzel sanatlar alanındaki sanatçıların yaratıcılıklarını sergileme imkanı bulduğu, kendi katogerisinde tek olan bir etkinliktir.
18. "Independent Arts"-Festivali katılan sanatçılar ve ziyaretçiler arasındaki etkileşime odaklanacaktır. İzleyenler sadece bir seyirci olmayacaklar, farklı yollarla etkinliklerin içinde yer alacaklardır.Sergi ile ilgili bilgi için:
http://www.sztuka-fabryka.be/festival/program06.htm

Hiç yorum yok: