27 Kasım 2008 Perşembe

Vidovin Film Festival, Tolmin, Slovenija / Vidovin Film Festivali, Tolmin, Slovenya, 2007

Vidovin film Festivali
Slovenya’nın Tolmin şehrinde 26 Kasım ila 1 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleşen Vidovin Film Festivaline Türkiye’den Şinasi Güneş “Anadolu” isimli Video art çalışması ile katıldı.

Festivalde dünyanın bir çok ülkesinden seçilen 43 film gösterildi. Gösterimler, ilk iki gün Tolmin Film Tiyatrosu’nda son gün ise Multimedya Center Mink’te yapıldı.
Şinasi Güneş’in “Anadolu” adlı çalışması, Anadoluda yaşayan farklı kültürlere sahip kadınların imajlarını içermektedir ve de kadın ile örtünme arasındaki ilişkiyi irdelemektedir.

Tolmin kültürel topluluklar birliği, Kula-Sloven etnolojik ve antropolojik ilişkiler ve Tolmin genç topluluklar birliği arasındaki ilişkiler sonucu, perifer den oluşan etnografik ve belgesel bir film festivalidir.
Festivalin hedefi, halk hikayelerini insanların görebileceği bir yere, bir alana açmak..

Bununla birlikte amaç, yeni teknolojilerin nitelikli olarak kullanılması ve bu nedenle teknik ve etik bakış açısıyla, film yapımını öğrenebilmek için bazı workshop ve konferanslar düzenlemek.

Festival komitesini; ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, aşırı milliyetçiliğin ve diğer nefret seslerinin ardına gizlenmiş insanların sorunları, medyanın asla bahsetmediği bizim bilmediğimiz insanların gerçekleri, merkezin ayrıcalıklarına erişemeyen insanlara dair film hikayeleri ingilendirmekte. Genel olarak bu festival ile ihtiyatla ve şiddetle sessizliğe gömülmüş insanların seslerini duymak istiyorlar.

Zveza tolminskih mladinskih društev
Mladinski in multimedijski center MinK
Gregorčičeva ulica 2
5220 Tolmin
Slovenija

vidovin@gmail.com
http://www.vidovin.si/

Hiç yorum yok: